Indiánské plecko

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1 kg vepřové plece
2 velké cibule
50 g kořenící směs:
sůl
cibule
pepř
sušená paprika
saturejka
řecké seno
4 stroužky česneku
olivový olej
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou plec nakrájíme na nudličky. Naložíme do směsi koření s trochou oleje, poctivě promneme a necháme uležet v chladu nejlépe do následujícího dne, ale klidně i dva dny.

  2. Do hrnce nalijeme trochu olivového oleje a po rozpálení vložíme najemno nakrájené cibule a opékáme společně s nasekaným česnekem do sklovata.

  3. Naložené okořeněné maso vložíme do hrnce k cibuli s česnekem a zprudka opečeme – tzv. necháme maso zatáhnout.

  4. Necháme lehce dusit podlité vodou do 1/2 masa ve vlastní šťávě a s obsaženým kořením do změknutí.

  5. Jakmile je maso měkké, tak přidáme v trošce vody rozmíchanou lžíci hladké mouky, čímž šťávu mírně zahustíme. Dobře vše promícháme a necháme provařit cca 10 minut. Podáváme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!