Indiánské plecko
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 1 kg vepřové plece
- 2 velké cibule
- 50 g kořenící směs:
- sůl
- cibule
- pepř
- sušená paprika
- saturejka
- řecké seno
- 4 stroužky česneku
- olivový olej
- hladká mouka
Postup Indiánské plecko
Postup přípravy receptu
-
Vepřovou plec nakrájíme na nudličky. Naložíme do směsi koření s trochou oleje, poctivě promneme a necháme uležet v chladu nejlépe do následujícího dne, ale klidně i dva dny.
Do hrnce nalijeme trochu olivového oleje a po rozpálení vložíme najemno nakrájené cibule a opékáme společně s nasekaným česnekem do sklovata.
Naložené okořeněné maso vložíme do hrnce k cibuli s česnekem a zprudka opečeme – tzv. necháme maso zatáhnout.
Necháme lehce dusit podlité vodou do 1/2 masa ve vlastní šťávě a s obsaženým kořením do změknutí.
Jakmile je maso měkké, tak přidáme v trošce vody rozmíchanou lžíci hladké mouky, čímž šťávu mírně zahustíme. Dobře vše promícháme a necháme provařit cca 10 minut. Podáváme s rýží.