Domácí jednoduchý sulc

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

2 vepřové nožky
2-4 kusy vepřové kůže
1/2 vepřové hlavy
sůl
4 kuličky celého pepře
4 kuličky nového koření
2 bobkové listy

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny dáme do většího hrnce, zalijeme vodou a vaříme, dokud nejde maso od kosti.

  2. Pak je vyndáme, necháme trochu vychladit a obereme maso, které je hlavně na hlavě. Kůže můžeme pomlít na mlýnku nebo nakrájet na minikostičky a přidat k masu. Vývar ještě podle chuti dochutíme.

  3. Maso dáme do nádoby - pekáčku, různé formičky a podobně a zalijeme je tak do poloviny pekáčku scezeným vývarem. Necháme vychladit a pak dáme do lednice. Na druhý den již krájíme kostky, posypeme cibulkou, pokapeme octem a k tomu si dáme si kus čerstvého chleba.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!