Domácí jednoduchý sulc
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 2 vepřové nožky
- 2-4 kusy vepřové kůže
- 1/2 vepřové hlavy
- sůl
- 4 kuličky celého pepře
- 4 kuličky nového koření
- 2 bobkové listy
Postup Domácí jednoduchý sulc
Postup přípravy receptu
-
Všechny suroviny dáme do většího hrnce, zalijeme vodou a vaříme, dokud nejde maso od kosti.
Pak je vyndáme, necháme trochu vychladit a obereme maso, které je hlavně na hlavě. Kůže můžeme pomlít na mlýnku nebo nakrájet na minikostičky a přidat k masu. Vývar ještě podle chuti dochutíme.
Maso dáme do nádoby - pekáčku, různé formičky a podobně a zalijeme je tak do poloviny pekáčku scezeným vývarem. Necháme vychladit a pak dáme do lednice. Na druhý den již krájíme kostky, posypeme cibulkou, pokapeme octem a k tomu si dáme si kus čerstvého chleba.