Kedlubňáčci

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

4 větší kedlubny
2-3 brambory
150g uzeného masa
1 vejce 2 lžíce hladké mouky
3-4 stružky česneku
1/2 lžičky soli
špetka pepře
olej na smažení podle potřeby

Postup přípravy receptu

  1. Kedlubny zbavíme listů a oloupeme tuhou slupku.

  2. Brambory očistíme a také oloupeme.

  3. Připravenou zeleninu nakrájíme na hrubo.

  4. Uzené maso můžeme nakrájet velmi ostrým nožem na malé kousky nebo ho také nastrouháme.

  5. Všechny suroviny dáme do větší misky a přidáme celé vejce, sůl, pepř a utřený česnek. Pořádně promícháme.

  6. Na závěr zahustíme hladkou moukou. Do směsi můžeme přidat i čerstvě nasekané bylinky, na jaře např.: mladé lístky kopřivy. Kedlubňáčci tak budou pikantnější.

  7. V pánvi rozehřejeme vrstvičku oleje (olej můžeme zaměnit sádlem) a lžící nabíráme směs kterou klademe do rozpáleného tuku. Ihned lehce rozplácneme.

  8. Smažíme při mírné teplotě z obou ztran dozlatova.

  9. Po usmažení placky klademe na talíř s ubrouskem který obsahuje přebytečný tuk.

  10. Podáváme samotné, s tatarskou omáčkou nebo se syrovou zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!