Quinoa s pečenou zeleninou a pikantní zálivkou

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

1 hrnek quinoi
2,5 hrnku vody
1 červená cibule
3-4 stroužky česneku
1 zelená paprika
1/2 červené papriky
1/2 hlávky čínského zelí (pak choi)
1/2 mladé cukety
Zálivka:
4 lžíce olivového oleje
1 lžíce balsamico
1 lžička hnědého cukru
sůl
pepř
1/2 lžičky mletého chilli
listový salát k podávání

Postup přípravy receptu

  1. Quinou dobře propláchneme, zalijeme vodou a na mírném ohni necháme 20 minut vařit.

  2. Oloupanou cibuli nakrájíme na klínky, česnek na plátky, cuketu na půlkolečka, pak choi na proužky a papriky na kousky.

  3. Všechnu zeleninu rozložíme na plech, zakapeme olivovým olejem, promícháme a dáme péci při 200 °C. Často promícháváme a kontrolujeme, ve chvíli, kdy zelenina začíná zlátnout, ale je stále ještě křupavá, máme hotovo.

  4. Mezitím si připravíme zálivku tak, že smícháme všechny ingredience a dobře prošleháme.

  5. Na talíř rozložíme listy salátu, naklademe porci vařené quinoi, na ní rozložíme pečenou zeleninu a vše polijeme zálivkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!