Quinoa s pečenou zeleninou a pikantní zálivkou
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 1 hrnek quinoi
- 2,5 hrnku vody
- 1 červená cibule
- 3-4 stroužky česneku
- 1 zelená paprika
- 1/2 červené papriky
- 1/2 hlávky čínského zelí (pak choi)
- 1/2 mladé cukety
- Zálivka:
- 4 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce balsamico
- 1 lžička hnědého cukru
- sůl
- pepř
- 1/2 lžičky mletého chilli
- listový salát k podávání
Postup Quinoa s pečenou zeleninou a pikantní zálivkou
Postup přípravy receptu
-
Quinou dobře propláchneme, zalijeme vodou a na mírném ohni necháme 20 minut vařit.
Oloupanou cibuli nakrájíme na klínky, česnek na plátky, cuketu na půlkolečka, pak choi na proužky a papriky na kousky.
Všechnu zeleninu rozložíme na plech, zakapeme olivovým olejem, promícháme a dáme péci při 200 °C. Často promícháváme a kontrolujeme, ve chvíli, kdy zelenina začíná zlátnout, ale je stále ještě křupavá, máme hotovo.
Mezitím si připravíme zálivku tak, že smícháme všechny ingredience a dobře prošleháme.
Na talíř rozložíme listy salátu, naklademe porci vařené quinoi, na ní rozložíme pečenou zeleninu a vše polijeme zálivkou.