Nakládané ředkvičky
Recepty, Studená kuchyněSuroviny
- 10 větších ředkviček ve slupce
- 5 stroužků česneku
- 1 lžička celého pepře
- 250 ml octa
- 1 l vody
- 1 lžička soli
- 2 lžíce cukru
Postup Nakládané ředkvičky
Postup přípravy receptu
-
Přichystáme si nálev smícháním vody, octa, cukru, soli a pepře. Přivedeme k varu, necháme krátce přejít varem, odstavíme a dáme vychladit.
Do sklenic naskládáme dobře omyté a na půlky či čtvrtky nakrájené ředkvičky, prokládáme je česnekem nakrájeným na kolečka.
Zalijeme vychladlým nálevem, uzavřeme a dáme do lednice.
Konzumujeme po 3-30 dnech (čím déle uležené tím lepší). Stále udržujeme v chladu.
Kdo má rád výraznější chuť, přidá do nálevu 2 bobkové listy a špetku tymiánu.