Nakládané ředkvičky

Recepty, Studená kuchyně

Suroviny

10 větších ředkviček ve slupce
5 stroužků česneku
1 lžička celého pepře
250 ml octa
1 l vody
1 lžička soli
2 lžíce cukru

Postup přípravy receptu

  1. Přichystáme si nálev smícháním vody, octa, cukru, soli a pepře. Přivedeme k varu, necháme krátce přejít varem, odstavíme a dáme vychladit.

  2. Do sklenic naskládáme dobře omyté a na půlky či čtvrtky nakrájené ředkvičky, prokládáme je česnekem nakrájeným na kolečka.

  3. Zalijeme vychladlým nálevem, uzavřeme a dáme do lednice.

  4. Konzumujeme po 3-30 dnech (čím déle uležené tím lepší). Stále udržujeme v chladu.

  5. Kdo má rád výraznější chuť, přidá do nálevu 2 bobkové listy a špetku tymiánu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!