Plněné papriky v pikantní omáčce
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 8 čerstvých paprik
- 50 g anglické slaniny
- 1 velká cibule
- 2 lžíce kečupu
- 300 ml vývaru (bujon)
- 1-2 lžíce hladké mouky
- 1/2 zelené papriky
- 1/2 červené papriky
- 4 cherry rajčata
- 2 stroužky česneku
- kousek chilli papričky
- olej
- 100 ml smetany
- Nádivka:
- 400 g mletého vepřového masa
- 1 vejce
- sůl
- pepř
- lžička mleté papriky
- 3 stroužky česneku
Postup Plněné papriky v pikantní omáčce
Postup přípravy receptu
-
Z paprik seřízneme vršky, odstraníme semena a žebra, dobře omyjeme a dáme odkapat. Cibuli a slaninu nakrájíme a na oleji necháme zesklovatět a odstavíme.
Do mísy dáme mleté maso, přidáme ostatní suroviny, vše důkladně promícháme a naplníme papriky. Naplněné je naskládáme do pekáče, přidáme cibuli se slaninou i olejem, podlijeme trochou vody a pečeme pod pokličkou nejméně 45 minut.
Mezitím nakrájíme na kostičky červenou a zelenou papriku, na poloviny cherry rajčátka.
Papriky vyjmeme, výpek ponorným mixérem rozmixujeme dáme do hrnce, zalijeme vývarem, povaříme, potom přidáme nakrájené papriky, rajčátka. Opět necháme povařit.
Zahustíme moukou rozšlehanou s trochou vody, rozmícháme a dobře provaříme. Závěrem přidáme 2 lžíce kečupu, případně kousek chilli papričky, pokud nebyla některá paprika pálivá a dochutíme rozetřeným česnekem. Zjemníme trochou smetany. Vložíme papriky a prohřejeme. Podáváme s houskovým knedlíkem a okurkovým salátem.