Plněné papriky v pikantní omáčce

Recepty, Mleté maso

Suroviny

8 čerstvých paprik
50 g anglické slaniny
1 velká cibule
2 lžíce kečupu
300 ml vývaru (bujon)
1-2 lžíce hladké mouky
1/2 zelené papriky
1/2 červené papriky
4 cherry rajčata
2 stroužky česneku
kousek chilli papričky
olej
100 ml smetany
Nádivka:
400 g mletého vepřového masa
1 vejce
sůl
pepř
lžička mleté papriky
3 stroužky česneku

Postup přípravy receptu

  1. Z paprik seřízneme vršky, odstraníme semena a žebra, dobře omyjeme a dáme odkapat. Cibuli a slaninu nakrájíme a na oleji necháme zesklovatět a odstavíme.

  2. Do mísy dáme mleté maso, přidáme ostatní suroviny, vše důkladně promícháme a naplníme papriky. Naplněné je naskládáme do pekáče, přidáme cibuli se slaninou i olejem, podlijeme trochou vody a pečeme pod pokličkou nejméně 45 minut.

  3. Mezitím nakrájíme na kostičky červenou a zelenou papriku, na poloviny cherry rajčátka.

  4. Papriky vyjmeme, výpek ponorným mixérem rozmixujeme dáme do hrnce, zalijeme vývarem, povaříme, potom přidáme nakrájené papriky, rajčátka. Opět necháme povařit.

  5. Zahustíme moukou rozšlehanou s trochou vody, rozmícháme a dobře provaříme. Závěrem přidáme 2 lžíce kečupu, případně kousek chilli papričky, pokud nebyla některá paprika pálivá a dochutíme rozetřeným česnekem. Zjemníme trochou smetany. Vložíme papriky a prohřejeme. Podáváme s houskovým knedlíkem a okurkovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!