Marinovaná kachní prsa se zeleninou
Recepty, MinutkySuroviny
- cca 300 g kachních prsou bez kůže
- 70 g mrkve
- 70 g řapíkatého celeru
- 70 g brokolice
- 70 g pórku
- olej na smažení
- 1 lžíce medu
- 2 lžíce sojové omáčky
- 2 lžíce vinného octu (nebo jablečného)
- 1 větší stroužek česneku
- cca 100 ml vývaru
- 1 lžička solamylu
- pepř mletý nebo feferonka
Postup Marinovaná kachní prsa se zeleninou
Postup přípravy receptu
-
Očištěné kachní prso pokrájíme na nudličky, které necháme naložené dvě hodiny v marinádě, umíchané z medu, octu, sojovky a rozetřeného nebo nastrouhaného česneku. Během marinování maso občas promícháme.
Očištěnou zeleninu pokrájíme na menší kusy. Mrkev, pórek a řapíkatý celer na plátky a brokolici na menší růžičky.
Naložené maso necháme okapat a vložíme ho do rozpálené pánve s troškou oleje, osmažit ze všech stran dozlatova za občasného promíchání. Pak maso vyndáme stranou a do pánve po mase nasypeme zeleninu, kterou krátce zprudka osmažíme, poté přilijeme zbylou marinádu, ve které jsme rozmíchali solamyl a přilijeme i trochu vývaru.
Pánev zaklopíme a zeleninu krátce podusíme. Nesmíme ji rozdusit, děláme pouze na skus! K zelenině přisypeme maso, dle chuti opepříme, kdo rád pikantní jídla, může k zelenině přidat i trošku nasekané chilli papričky.
Vše společně promícháme, případně dosolíme nebo přidáme trošku sojovky a můžeme podávat.
Podáváme nejlépe s rýží, ale ani bramborová příloha není špatná.