Marinovaná kachní prsa se zeleninou

Recepty, Minutky

Suroviny

cca 300 g kachních prsou bez kůže
70 g mrkve
70 g řapíkatého celeru
70 g brokolice
70 g pórku
olej na smažení
1 lžíce medu
2 lžíce sojové omáčky
2 lžíce vinného octu (nebo jablečného)
1 větší stroužek česneku
cca 100 ml vývaru
1 lžička solamylu
pepř mletý nebo feferonka

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné kachní prso pokrájíme na nudličky, které necháme naložené dvě hodiny v marinádě, umíchané z medu, octu, sojovky a rozetřeného nebo nastrouhaného česneku. Během marinování maso občas promícháme.

  2. Očištěnou zeleninu pokrájíme na menší kusy. Mrkev, pórek a řapíkatý celer na plátky a brokolici na menší růžičky.

  3. Naložené maso necháme okapat a vložíme ho do rozpálené pánve s troškou oleje, osmažit ze všech stran dozlatova za občasného promíchání. Pak maso vyndáme stranou a do pánve po mase nasypeme zeleninu, kterou krátce zprudka osmažíme, poté přilijeme zbylou marinádu, ve které jsme rozmíchali solamyl a přilijeme i trochu vývaru.

  4. Pánev zaklopíme a zeleninu krátce podusíme. Nesmíme ji rozdusit, děláme pouze na skus! K zelenině přisypeme maso, dle chuti opepříme, kdo rád pikantní jídla, může k zelenině přidat i trošku nasekané chilli papričky.

  5. Vše společně promícháme, případně dosolíme nebo přidáme trošku sojovky a můžeme podávat.

  6. Podáváme nejlépe s rýží, ale ani bramborová příloha není špatná.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!