Domácí kokosové mléko + kokosová mouka
Recepty, NápojePostup Domácí kokosové mléko + kokosová mouka
Postup přípravy receptu
-
Do mixéru jsem nasypala kokos, který jsem zalila vlažnou vodou. Zapnula jsem mixér a vše jsem mixovala asi 5 minut. Hotové mléko jsem přecedila nejprve přes cedník, abych mléko zbavila kokosu. Dále jsem mléko přecedila přes plátýnko. To pro jistotu, kdyby tam ještě nějaký kokos byl.
Čokoládové mléko: Ke 400 ml mléka jsem přidala 2 lžíce holandského kakaa. Do mléka jsem ještě rozmixovala banán.
Kokosová mouka: Kokosovou drť rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem. Vložte ho do trouby a sušte asi 4 hodiny. Maximální teplota by neměla přesáhnout 70°C. Moje trouba peče nejméně na 50°C. Během sušení kokos kontrolujte, aby se náhodou nepřipálil. Po upečení a zchladnutí kokos ještě jednou umelte na jemno.