Jablka v piškotovém těstě
Recepty, MoučníkySuroviny
- 5 - 8 ks jablek dle velikosti
- 2 lžíce cukru krupice
- trochu citronové šťávy
- 80 - 100 g malinové nebo jiné marmelády
- cca 30 g mandlí nebo vlašských ořechů
- Na těsto:
- 70 g cukru krupice
- 1 vanilkový cukr
- 4 vejce
- špetka soli do sněhu
- 120 g polohrubé mouky
- 2 špetky prášku do pečiva
- strouhaná citronová kůra
- trochu tuku a hrubé mouky na formu
Postup Jablka v piškotovém těstě
Postup přípravy receptu
-
Jablka oloupeme, jádřince vykrojíme a jablka dáme do kastrůlku. Zalijeme vodou, přidáme citronovou šťávu a trochu cukru. Jablka necháme zvolna krátce povařit, pozor na možné rozvaření. Pak je vyjmeme a necháme zchladnout. Nálev můžeme použít na něco jiného.
Z bílků a špetky soli ušleháme pevný sníh. Pak šleháme žloutky s cukrem a vanilkovým cukrem do bělavé pěny. Opatrně a lehce vmícháme sníh, pak citronovou kůru a mouku smíchanou s práškem do pečiva.
Do zapékací mísy vymazané tukem a vysypané hrubou moukou nalijeme těsto a do těsta rozložíme povařená jablka. Otvory po jadřincích vyplníme marmeládou smíchanou s nastrouhanými nebo nasekanými mandlemi nebo ořechy.
Vložíme do předehřáté trouby a pečeme zhruba 40 minut při teplotě zhruba 155°C.