V cibuli pečené plněné papričky
Recepty, Pro začátečníkySuroviny
- 23 ks malých červených paprik
- 500 g mletého masa mix umíchaného na plnění
- 400 g kysaného zelí
- 5 velkých cibulí
- 1 pl oleje
- 1 kl celého kmínu
- 1 kostka zeleninového bujónu
- 1 dl vody
- Suroviny k umíchání masa:
- 1 celé vejce
- trošku soli
- pepř
- 1 pl solamylu
- 1/2 dl mléka
- bylinky jaké má kdo v oblibě
Postup V cibuli pečené plněné papričky
Postup přípravy receptu
-
Mleté maso umícháme s uvedenýma surovinama a dáme bokem uležet. Ve vroucí deci vody necháme rozpustit zeleninový bujón.
Papričkám seřízneme vršky, odstraníme jádřince a opláchneme je. Kysané zelí důkladně propláchneme, vyždímáme a překrájíme na drobné kousky. Cibuli očistíme a nakrájíme na silnější půlměsíčky.
Polovinu papriček naplníme zelím a druhou polovinu naplníme připraveným mletým masem. Do zapékací mísy dáme lžíci oleje, nakrájenou cibuli, okmínujeme, poskládáme naplněné papričky, podlijeme připraveným zeleninovým vývarem, přiklopíme víkem nebo alobalem a dáme do předehřáté trouby na plný výkon na 30 minut péct. Po 30 minutách troubu ubereme na poloviční výkon, odstraníme víko nebo alobal a ještě 15 minut necháme dopékat. Podáváme se šťouchaným bramborem, posypané nasekanou zelenou bylinkou.