V cibuli pečené plněné papričky

Recepty, Pro začátečníky

Suroviny

23 ks malých červených paprik
500 g mletého masa mix umíchaného na plnění
400 g kysaného zelí
5 velkých cibulí
1 pl oleje
1 kl celého kmínu
1 kostka zeleninového bujónu
1 dl vody
Suroviny k umíchání masa:
1 celé vejce
trošku soli
pepř
1 pl solamylu
1/2 dl mléka
bylinky jaké má kdo v oblibě

Postup přípravy receptu

  1. Mleté maso umícháme s uvedenýma surovinama a dáme bokem uležet. Ve vroucí deci vody necháme rozpustit zeleninový bujón.

  2. Papričkám seřízneme vršky, odstraníme jádřince a opláchneme je. Kysané zelí důkladně propláchneme, vyždímáme a překrájíme na drobné kousky. Cibuli očistíme a nakrájíme na silnější půlměsíčky.

  3. Polovinu papriček naplníme zelím a druhou polovinu naplníme připraveným mletým masem. Do zapékací mísy dáme lžíci oleje, nakrájenou cibuli, okmínujeme, poskládáme naplněné papričky, podlijeme připraveným zeleninovým vývarem, přiklopíme víkem nebo alobalem a dáme do předehřáté trouby na plný výkon na 30 minut péct. Po 30 minutách troubu ubereme na poloviční výkon, odstraníme víko nebo alobal a ještě 15 minut necháme dopékat. Podáváme se šťouchaným bramborem, posypané nasekanou zelenou bylinkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!