Kadlíkovo dušené hovězí
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 0,7 kg hovězího zadního
- 0,25 kg anglické slaniny
- 4 cibule
- 0,5 litru červeného vína
- 1 litr vývaru
- cca 15 dkg dušených hříbků
- bobkový list
- nové koření
- jalovčinky
- celý pepř
- tymián
- sůl
- česnek
- Na rýži:
- 2 sáčky předvařené rýže
- hrst čočky
- hrst mraženého hrášku s mrkví
Postup Kadlíkovo dušené hovězí
Postup přípravy receptu
-
Hovězí jsem vyválel v celém pepři, novém koření a bobkovém listu, dal do lednice. Po dvou dnech jsem na něj nalil asi 0,5 l červeného vína, a nechal marinovat. Průběžně jsem kontroloval a obracel.
V den přípravy jsem maso opláchl, na malém oříšku sádla celý kus osmažil na pánvi ze všech stran, dokud se neudělala hnědá kůrčička. Mezitím jsem v kastrolu na oříšku sádla orestoval 4 cibule, 0,5 skleničky hříbků v sádle a do toho pokrájel 25 dkg anglické slaniny.
Až byla cibulka v kastrolu zlatá, a ten uzené pouštělo rosol, přidal jsem osmažené maso, podlil litrem vývaru, přidal scezenou vinnou marinádu, zavařil a nechal na minimální teplotu z poloviny zakryté probublávat. Jednou za cca za 0,5 hodinky jsem míchal.
Po víc jak 3 hodinách jsem maso vyndal, nakrájel na silnější plátky. Omáčku jsem mírně zahustil moukou, a ponorným mixerem rozmixoval dohladka.
V jednom kastrolku jsem uvařil hrst čočky, 5 minut před koncem vaření přihodil hrst mražené zeleniny. Zvlášť v okořeněné a osolené vodě, jsem uvařil dva sáčky rýže a smíchal..