Kadlíkovo dušené hovězí

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

0,7 kg hovězího zadního
0,25 kg anglické slaniny
4 cibule
0,5 litru červeného vína
1 litr vývaru
cca 15 dkg dušených hříbků
bobkový list
nové koření
jalovčinky
celý pepř
tymián
sůl
česnek
Na rýži:
2 sáčky předvařené rýže
hrst čočky
hrst mraženého hrášku s mrkví

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí jsem vyválel v celém pepři, novém koření a bobkovém listu, dal do lednice. Po dvou dnech jsem na něj nalil asi 0,5 l červeného vína, a nechal marinovat. Průběžně jsem kontroloval a obracel.

  2. V den přípravy jsem maso opláchl, na malém oříšku sádla celý kus osmažil na pánvi ze všech stran, dokud se neudělala hnědá kůrčička. Mezitím jsem v kastrolu na oříšku sádla orestoval 4 cibule, 0,5 skleničky hříbků v sádle a do toho pokrájel 25 dkg anglické slaniny.

  3. Až byla cibulka v kastrolu zlatá, a ten uzené pouštělo rosol, přidal jsem osmažené maso, podlil litrem vývaru, přidal scezenou vinnou marinádu, zavařil a nechal na minimální teplotu z poloviny zakryté probublávat. Jednou za cca za 0,5 hodinky jsem míchal.

  4. Po víc jak 3 hodinách jsem maso vyndal, nakrájel na silnější plátky. Omáčku jsem mírně zahustil moukou, a ponorným mixerem rozmixoval dohladka.

  5. V jednom kastrolku jsem uvařil hrst čočky, 5 minut před koncem vaření přihodil hrst mražené zeleniny. Zvlášť v okořeněné a osolené vodě, jsem uvařil dva sáčky rýže a smíchal..


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!