Nastavovaná kaše, která nám chutná nejvíc

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

6-8 velkých brambor
3 plné hrsti středních krup
3 lžíce majoránky do vaření brambor+1 lžíce do kaše
3 větší stroužky česneku
2 větší osmažené cibule (1 do kaše, 1 navrch kaše)
1 lžička kmínu (do vaření brambor)
Bylinky do kaše:
petrželka
pažitka
libeček
celerová nať (nebo jiné)
kus másla
250-300 teplého mléka (nebo smetany)
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Nejdřív uvaříme kroupy ve slané vodě doměkka a usmažíme dohněda obě cibule nakrájené na půlměsíčky.

  2. Očistíme a rozkrájíme brambory, které dáme do hrnce se slanou vodou a přidáme 1 lžíci majoránky, kmín a uvaříme je doměkka. Zatím ohřejeme mléko, ve kterém rozpustíme máslo, lijeme pomalu ke scezeným bramborám, které jsme nejdřív rozšťouchali a dál je našleháváme ručním šlehačem.

  3. Můžeme kaši přisolit. je-li třeba, přidáme drcený česnek, osmaženou jednu cibuli, všechny bylinky a druhou lžíci majoránky, promícháme a nakonec zamícháme odkapané a prochladlé kroupy.

  4. Kaši naservírujeme buď samotnou nebo jako přílohu a posypeme druhou osmaženou cibulí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!