Plněné papričky podle mé babičky

Recepty, Mleté maso

Suroviny

6 světle zelených paprik
750 g mletého masa
velká cibule
1 vejce
hořčice
3 stroužky česneku
strouhanka
1 větší rajský protlak
4 větší rajčata
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Mlété maso osolíme a opepříme, smícháme ho s drobně nakrájenou cibulí, vajíčkem, trochou strouhanky, lžicí hořčice, česnekem. Kdo chce, může přidat majoránku (já ji nedávám, zbytečně potlačí chuť paprik).

  2. Papriky očistíme, a naplníme připravenou směsí, poté je rozmístíme do pekáčku, pokapeme olejem, potřeme rajským protlakem a posypeme nakrájenými rajčaty.

  3. Pekáč přikryjeme alobalem a dáme do trouby na 190st. Asi po 20 minutách podlijeme vodou a znovu přikryjeme alobalem.

  4. Cca po hodině pečení (od začátku) odstraníme alobal a necháme papriky ještě 30 minut dopéct, aby chytly barvu.

  5. Podle požadovaného množství a konzistence výpeku (a samozřejmě chuti:-)) můžeme znovu podlít, případně přidat další protlak, rajčata, atd...

  6. Hotové papriky můžeme podávat s knedlíkem, rýží, u nás se ale jedí výhradně s těstovinami, vydatně polité lehce pikantní výpekem. Dobrou chuť:-)


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!