Plněné papričky podle mé babičky
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 6 světle zelených paprik
- 750 g mletého masa
- velká cibule
- 1 vejce
- hořčice
- 3 stroužky česneku
- strouhanka
- 1 větší rajský protlak
- 4 větší rajčata
- pepř
- sůl
Postup Plněné papričky podle mé babičky
Postup přípravy receptu
-
Mlété maso osolíme a opepříme, smícháme ho s drobně nakrájenou cibulí, vajíčkem, trochou strouhanky, lžicí hořčice, česnekem. Kdo chce, může přidat majoránku (já ji nedávám, zbytečně potlačí chuť paprik).
Papriky očistíme, a naplníme připravenou směsí, poté je rozmístíme do pekáčku, pokapeme olejem, potřeme rajským protlakem a posypeme nakrájenými rajčaty.
Pekáč přikryjeme alobalem a dáme do trouby na 190st. Asi po 20 minutách podlijeme vodou a znovu přikryjeme alobalem.
Cca po hodině pečení (od začátku) odstraníme alobal a necháme papriky ještě 30 minut dopéct, aby chytly barvu.
Podle požadovaného množství a konzistence výpeku (a samozřejmě chuti:-)) můžeme znovu podlít, případně přidat další protlak, rajčata, atd...
Hotové papriky můžeme podávat s knedlíkem, rýží, u nás se ale jedí výhradně s těstovinami, vydatně polité lehce pikantní výpekem. Dobrou chuť:-)