Zapečené maso s hořčicí
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 600 g vepřové kýty nebo kotlety
- 750 g brambor
- 200 ml kysané smetany
- 200 ml mléka
- 1 velká lžíce Dijonské hořčice
- 3 malé lžičky obyčejné hořčice
- sůl
- mletý pepř
- cibule
- hladká mouka
- olej
- uzený sýr plátkový
Postup Zapečené maso s hořčicí
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, opepříme, osolíme a obalíme v mouce.
Cibuli si nakrájíme na půlměsíčky.
Smetanu smícháme s mlékem a oběma hořčicemi.
Brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka.
Maso osmahneme na pánvi, aby se zatáhlo a vyjmeme.
Do výpeku dáme krátce osmahnout cibuli.
Tu vložíme do zapékací misky, na to maso, brambory a zalijeme směsí z hořčice, smetany a mléka.
Až bude vše hotové a trouba vyplá, tak na to rozprostřeme plátky uzeného sýra a necháme samovolně roztavit.