Caprese twister

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

1 vyválený plát listového těsta
1 vejce
1 PL vody
2 koule mozzarelly (cca 250 g)
1 hrst čerstvé bazalky
1 hrst sušených rajčat naložených v olivovém oleji
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Těsto rozvineme. Mozzarellu nastrouháme nahrubo, rajčata a bazalku nasekáme na drobné kousky. Vejce rozšleháme s vodou. Celé těsto potřeme rozšlehaným vajíčkem, osolíme a opepříme.

  2. Na polovinu těsta poklademe mozzarellu, na ni bazalku a rajčata. Překlopíme druhou polovinou těsta a přitlačíme.

  3. Radýlkem nakrájíme příčně po cca 2 centimetrech. Podélně zakroutíme a dáme na plech vyložený pečícím papírem. Konce přitiskneme k plechu, aby se těsto při pečení nerozvinulo.

  4. Potřeme zbylým rozšlehaným vejcem a pečeme v troubě vyhřáté na 180°C 10-15 minut dozlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!