Vepřové medailonky Caprese
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 600 g vepřové panenky
- 1 cuketa
- 2 rajčata
- 1 bochánek mozzarelly
- 5 lžic olivového oleje
- 2 hrsti bazalky
- 1 lžíce nastrouhaného parmazánu
- sůl
- pepř
Postup Vepřové medailonky Caprese
Postup přípravy receptu
-
Zapékací misku vymažeme lžící oleje. Cuketu nakrájíme na plátky a rozložíme na dno misky a osolíme. Maso nakrájíme na silnější plátky, lehounce naklepeme, osolíme, opepříme a rozložíme na cuketu. Na maso naklademe plátky rajčat, vrstvu opět lehce osolíme. Vše vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a necháme asi 18 minut péct.
Mezitím rozmixujeme bazalku se 4 lžícemi oleje a lžící parmazánu. Pak dochutíme solí a pepřem.
Zapékací misku vyndáme z trouby, na rajčata rozložíme mozzarellu nakrájenou na plátky a vrátíme ještě asi na 5 minut do trouby, aby se sýr roztekl. Hotové jídlo vyndáme z trouby a pokapeme rozmixovanou bazalkovou směsí. K porcím na talíři přidáme trochu lahodné šťávy, která se utvoří na dně misky. Podáváme s čerstvou bagetou a sklenkou vína, je to výborná lehká večeře do horkých dní:o)