Vepřové medailonky Caprese

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

600 g vepřové panenky
1 cuketa
2 rajčata
1 bochánek mozzarelly
5 lžic olivového oleje
2 hrsti bazalky
1 lžíce nastrouhaného parmazánu
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Zapékací misku vymažeme lžící oleje. Cuketu nakrájíme na plátky a rozložíme na dno misky a osolíme. Maso nakrájíme na silnější plátky, lehounce naklepeme, osolíme, opepříme a rozložíme na cuketu. Na maso naklademe plátky rajčat, vrstvu opět lehce osolíme. Vše vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a necháme asi 18 minut péct.

  2. Mezitím rozmixujeme bazalku se 4 lžícemi oleje a lžící parmazánu. Pak dochutíme solí a pepřem.

  3. Zapékací misku vyndáme z trouby, na rajčata rozložíme mozzarellu nakrájenou na plátky a vrátíme ještě asi na 5 minut do trouby, aby se sýr roztekl. Hotové jídlo vyndáme z trouby a pokapeme rozmixovanou bazalkovou směsí. K porcím na talíři přidáme trochu lahodné šťávy, která se utvoří na dně misky. Podáváme s čerstvou bagetou a sklenkou vína, je to výborná lehká večeře do horkých dní:o)


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!