Pečené morkové kosti na česnekové topince

Recepty, Ostatní

Suroviny

8-12 hovězích morkových kostí (podle velikosti)
3 lžíce nasekané hladkolisté petrželky
2-3 stroužky česneku
1 malá cibule
60 ml olivového oleje extra virgin
4 bagety

Postup přípravy receptu

  1. Kosti omyjeme a vložíme do mísy s ledovou vodou. Necháme přes noc v ledničce (asi 12 hodin) a poté opláchneme a osušíme.

  2. Troubu předehřejeme na 200°C. Kosti skládáme na plech (polovinu doby pečeme na stojato, na druhou polovinu položíme) a pečeme. Morkový střed testujeme kovovou jehlou, která by po zapíchnutí a vytažení měla být celá horká.

  3. Špalíčky o výšce 5 cm pečeme cca 20-25 minut, ke každému centimetru navíc připočítáme 5 minut.

  4. Mezitím utřeme 1-2 stroužky česneku se solí, nasekáme petrželku a cibulku nadrobno a vše promícháme s olivovým olejem.

  5. Na suché pánvi opečeme plátky bagety, potřeme je zbylým česnekem a udržujeme teplé.

  6. Každý strávník si pečený morek vybírá z kostí sám, maže ho na opečené česnekové bagetky a podle chuti si pokrm dosoluje. Přes morkovou hmotu přelévá česnekovo-petrželkový olej.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!