Pečené morkové kosti na česnekové topince
Recepty, OstatníSuroviny
- 8-12 hovězích morkových kostí (podle velikosti)
- 3 lžíce nasekané hladkolisté petrželky
- 2-3 stroužky česneku
- 1 malá cibule
- 60 ml olivového oleje extra virgin
- 4 bagety
Postup Pečené morkové kosti na česnekové topince
Postup přípravy receptu
-
Kosti omyjeme a vložíme do mísy s ledovou vodou. Necháme přes noc v ledničce (asi 12 hodin) a poté opláchneme a osušíme.
Troubu předehřejeme na 200°C. Kosti skládáme na plech (polovinu doby pečeme na stojato, na druhou polovinu položíme) a pečeme. Morkový střed testujeme kovovou jehlou, která by po zapíchnutí a vytažení měla být celá horká.
Špalíčky o výšce 5 cm pečeme cca 20-25 minut, ke každému centimetru navíc připočítáme 5 minut.
Mezitím utřeme 1-2 stroužky česneku se solí, nasekáme petrželku a cibulku nadrobno a vše promícháme s olivovým olejem.
Na suché pánvi opečeme plátky bagety, potřeme je zbylým česnekem a udržujeme teplé.
Každý strávník si pečený morek vybírá z kostí sám, maže ho na opečené česnekové bagetky a podle chuti si pokrm dosoluje. Přes morkovou hmotu přelévá česnekovo-petrželkový olej.