Špagety s tuňákem, hráškem a čerstvou rajčatovou salsou
Recepty, TěstovinySuroviny
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku – jemně nasekané
- 1 konzerva tuňáka ve vlastní šťávě – 160g konzerva obsahuje 112 g tuňáka
- 4 lžíce mraženého hrášku
- hrst pažitky
- 120 g špaget
- 60 g balkánského sýra
- 5 lžic čerstvé rajčatové salsy
Postup Špagety s tuňákem, hráškem a čerstvou rajčatovou salsou
Postup přípravy receptu
-
Připravíme rajčatovou salsu z 10 cherry rajčátek, nebo ze 2 větších rajčat.
Zahřejeme olej a necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme nasekaný česnek a chvilku restujeme. Pak přidáme tuňáka a hrášek. Promícháme a vaříme tak asi 3 minuty.
Mezitím uvaříme špagety v osolené vodě. Při scezení necháme šálek vody ze špaget stranou. Špagety přidáme do pánve s tuňákem a hráškem, zalijeme trochou vody ze špaget, promícháme a chvilku prohřejeme. V závěru přidáme nasekanou pažitku.
Podáváme posypané čerstvou rajčatovou salsou a rozdrobeným balkánským sýrem.