Krkovička s kapary omáčkou
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 2 plátky hrubší krkovice
- koření na steaky
- olej
- kousek nasekaného rozmarýnu
- 2 lžíce kaparů
- 150 ml smetany ke šlehání
- sůl
Postup Krkovička s kapary omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Omyté maso naklepeme hřbetem ruky a okraje nařežeme. Smícháme olej s kořením a rozmarýnem. Maso v oleji naložíme do druhého dne.
Před úpravou maso 1/2 hodiny předem vytáhneme. Na pánvi rozehřejeme trochu oleje a maso zprudka opékáme z každé strany cca 4- 6 minut, podle toho, jak chcete mít maso propečené.
Hotové maso vytáhneme, podle chuti osolíme a zabalíme na chvíli do alobalu. Do výpeku přidáme kapary a osmahneme. Zalijeme smetanou a povaříme do zhoustnutí.
Maso podáváme s opečenými brambory nebo hranolky a zeleninou, polité omáčkou.