Perník s kaštanovou moukou bez lepku, mléka a vajec
Recepty, MoučníkySuroviny
- 400 g bezlepkové mouky (namíchala jsem 250 g Doves Farm samokypřicí a 150 g kaštanové mouky Adveni Medical)
- 1 prášek do pečiva
- 1/4 lžičky xanthanu
- 120 g cukru
- 2 lžičky kakaa
- 1 lžička skořice
- 3/4 lžičky perníkového koření
- 3 lžíce oleje
- 1 lžíce citronové šťávy
- 400 ml vody
Postup Perník s kaštanovou moukou bez lepku, mléka a vajec
Postup přípravy receptu
-
Všechny sypké suroviny odměříme do mísy a důkladně je promícháme. Poté přidáme tekuté suroviny a vymícháme středně řídké těsto. Nalijeme na plech vyložený pečicím papírem.
Pečeme při 160 °C asi 20 minut (zkoušíme špejlí).
Po upečení vyndáme z trouby a necháme zcela vychladnout, do té doby s plechem manipulujeme co nejméně, aby se perník nesrazil.