Rajčatové řezy s čokoládovou polevou

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
600 g hladké mouky
15 PL oleje
15 PL rajčatové šťávy
15 PL moučkového cukru
1 vejce
1 balíček prášku do pečiva
Krém:
750 ml mléka
8 PL dětské krupice
2 vanilkové cukry
250 g másla
150 g moučkového cukru
2 PL rumu¨
rajčatový džem na potření korpusů
Čokoládová poleva:
200 g hořké čokolády
1 PL oleje
1 PL zakysané smetany
1 PL másla

Postup přípravy receptu

  1. Na pracovnú dosku preosejem múku, pridám k nej prášok do pečiva, olej, práškový cukor, vajce a postupne prilievam paradajkovú šťavu. Napokon všetko spolu zmiesim a dobre vypracujem cesto. Cesto rozvážim na 5 rovnakých častí. Každý plát cesta vyvaľkám priamo na pečiacom papieri a ukladám na seba aj s papierom, kým budem piecť. Keď mám všetky cestá vyvaľkané, zapnem rúru a nechám ju vyhriať na 180°C. Pláty vkladám jeden po druhom do rúry a každý sa pečie 6 min - treba dávať pozor, aby sa nepiekli dlhšie, lebo sa bude cesto lámať a nevsaje do seba krém.

  2. Pripravím krém: V mlieku vymiešam detskú krupicu, pridám vanilkový cukor a uvarím hustú kašu. Maslo s cukrom vymiešam do peny a postupne pridávam po lyžici vychladnutú kašu. Napokon všetko ešte znovu prešľahám a pridám rum. Krém rozdelím na 4 rovnaké časti a uložím do chladničky stuhnúť.

  3. Každý plát pred položením krému natriem horúcim paradajkovým lekvárom. Keď mám všetky pláty naplnené, zaťažím ich 4 kg cukru a uložím na noc do chladničky. Druhý deň pripravím čokoládovú polevu, koláč polejem a a urobím na ňom mriežku z čokolády. Krájala som ho horúcim nožom.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!