Rajčatové řezy s čokoládovou polevou
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto:
- 600 g hladké mouky
- 15 PL oleje
- 15 PL rajčatové šťávy
- 15 PL moučkového cukru
- 1 vejce
- 1 balíček prášku do pečiva
- Krém:
- 750 ml mléka
- 8 PL dětské krupice
- 2 vanilkové cukry
- 250 g másla
- 150 g moučkového cukru
- 2 PL rumu¨
- rajčatový džem na potření korpusů
- Čokoládová poleva:
- 200 g hořké čokolády
- 1 PL oleje
- 1 PL zakysané smetany
- 1 PL másla
Postup Rajčatové řezy s čokoládovou polevou
Postup přípravy receptu
-
Na pracovnú dosku preosejem múku, pridám k nej prášok do pečiva, olej, práškový cukor, vajce a postupne prilievam paradajkovú šťavu. Napokon všetko spolu zmiesim a dobre vypracujem cesto. Cesto rozvážim na 5 rovnakých častí. Každý plát cesta vyvaľkám priamo na pečiacom papieri a ukladám na seba aj s papierom, kým budem piecť. Keď mám všetky cestá vyvaľkané, zapnem rúru a nechám ju vyhriať na 180°C. Pláty vkladám jeden po druhom do rúry a každý sa pečie 6 min - treba dávať pozor, aby sa nepiekli dlhšie, lebo sa bude cesto lámať a nevsaje do seba krém.
Pripravím krém: V mlieku vymiešam detskú krupicu, pridám vanilkový cukor a uvarím hustú kašu. Maslo s cukrom vymiešam do peny a postupne pridávam po lyžici vychladnutú kašu. Napokon všetko ešte znovu prešľahám a pridám rum. Krém rozdelím na 4 rovnaké časti a uložím do chladničky stuhnúť.
Každý plát pred položením krému natriem horúcim paradajkovým lekvárom. Keď mám všetky pláty naplnené, zaťažím ich 4 kg cukru a uložím na noc do chladničky. Druhý deň pripravím čokoládovú polevu, koláč polejem a a urobím na ňom mriežku z čokolády. Krájala som ho horúcim nožom.