Ricottové soufflé s parmazánem a bylinkami
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 300 g Ricotty (Gran Moravia)
- 150 g strouhaného Gran Moravia
- snítka čerstvého tymiánu
- posekané listy z větší snítky rozmarýnu
- tak 10 velkých listů bazalky
- cca 2 polévkové lžíce posekané petrželové natě
- 1 stroužek česneku - prolisovaný
- 1 vejce
- pepř
- sůl
- 100 g strouhaného parmezánu na dozdobení
- trocha másla na vymazání misek
Postup Ricottové soufflé s parmazánem a bylinkami
Postup přípravy receptu
-
Troubu jsem si dala vyhřát na 170°C. 2 remekiny o průměru 9 cm jsem si vymazala máslem.
V míse jsem pomocí šlehače smíchala všechny ingredience až na vejce. Až byla směs hladká, přidala jsem vejce, pepř a jen špetku soli (možná ani není třeba, sýr je slaný dost). Směs jsem rozdělila do misek a nechala péct 25 minut.
Poté jsem misky vytáhla a nechala soufflé na prkénku asi 15 minut klesnout a zchladnout.
Soufflé jsem vyklopila na plech vyložený pečícím papírem, rozdělila na ně zbytek parmezánu a dopřála jim dalších 10 minut v troubě.