Ricottové soufflé s parmazánem a bylinkami

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

300 g Ricotty (Gran Moravia)
150 g strouhaného Gran Moravia
snítka čerstvého tymiánu
posekané listy z větší snítky rozmarýnu
tak 10 velkých listů bazalky
cca 2 polévkové lžíce posekané petrželové natě
1 stroužek česneku - prolisovaný
1 vejce
pepř
sůl
100 g strouhaného parmezánu na dozdobení
trocha másla na vymazání misek

Postup přípravy receptu

  1. Troubu jsem si dala vyhřát na 170°C. 2 remekiny o průměru 9 cm jsem si vymazala máslem.

  2. V míse jsem pomocí šlehače smíchala všechny ingredience až na vejce. Až byla směs hladká, přidala jsem vejce, pepř a jen špetku soli (možná ani není třeba, sýr je slaný dost). Směs jsem rozdělila do misek a nechala péct 25 minut.

  3. Poté jsem misky vytáhla a nechala soufflé na prkénku asi 15 minut klesnout a zchladnout.

  4. Soufflé jsem vyklopila na plech vyložený pečícím papírem, rozdělila na ně zbytek parmezánu a dopřála jim dalších 10 minut v troubě.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!