Gulášovka s kroupami
Recepty, PolévkySuroviny
- 250-300 g uzenin (špekáčky, párky)
- 2 velké brambory
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- cca 80 g drobnějších krup
- 1 lžíce sladké papriky+paprika pálivá podle chuti
- kousek sádla
- cca 1500 ml vývaru nebo vody+bujon
- kmín
- pepř
- sůl
- majoránka
- chilli podle chuti
Postup Gulášovka s kroupami
Postup přípravy receptu
-
Na sádle orestujeme drobně nakrájenou cibuli dozlatova. Přidáme nakrájenou uzeninu, kmín a po opečení přimícháme papriku a nasekaný česnek.
Restujeme jen krátce a vsypeme propláchnuté kroupy. Zalijeme vývarem a vaříme asi 10 minut. Poté přidáme brambory nakrájené na kostky.
Vaříme do změknutí krup i brambor. Polévku nemusíme zahušťovat, kroupy to zahustí. Stačí jen dochutit majoránkou, případně utřeným česnekem nebo chilli a pepřem.