Gulášovka s kroupami

Recepty, Polévky

Suroviny

250-300 g uzenin (špekáčky, párky)
2 velké brambory
1 cibule
2 stroužky česneku
cca 80 g drobnějších krup
1 lžíce sladké papriky+paprika pálivá podle chuti
kousek sádla
cca 1500 ml vývaru nebo vody+bujon
kmín
pepř
sůl
majoránka
chilli podle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Na sádle orestujeme drobně nakrájenou cibuli dozlatova. Přidáme nakrájenou uzeninu, kmín a po opečení přimícháme papriku a nasekaný česnek.

  2. Restujeme jen krátce a vsypeme propláchnuté kroupy. Zalijeme vývarem a vaříme asi 10 minut. Poté přidáme brambory nakrájené na kostky.

  3. Vaříme do změknutí krup i brambor. Polévku nemusíme zahušťovat, kroupy to zahustí. Stačí jen dochutit majoránkou, případně utřeným česnekem nebo chilli a pepřem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!