Gulášovka s kysaným zelím
Recepty, PolévkySuroviny
- 250 g mletého vepřového masa (nebo mix)
- 250 g kysaného zelí (překrájené)
- 1 větší cibule
- 3-4 brambory
- 3-4 stroužky česneku
- 2 lžíce hladké mouky
- 1 lžíce sádla
- 1 lžíce mleté papriky
- 0/5-1 lžička pálivé papriky
- 1,5-2 l vývaru nebo vody
- kmín
- sůl
- pepř
Postup Gulášovka s kysaným zelím
Postup přípravy receptu
-
Na sádle orestujeme drobně nakrájenou cibuli s kmínem dozlatova. Přidáme maso a opékáme ze všech stran. Zasypeme paprikami, moukou a krátce opečeme. Zalijeme vývarem a přivedeme k varu.
Vhodíme brambory nakrájené na kostky, sůl a prolisovaný česnek. Po asi pěti minutách přidáme zelí a dovaříme s občasným promícháním doměkka. Nakonec polévku dochutíme a můžeme podávat.