Gulášovka s kysaným zelím

Recepty, Polévky

Suroviny

250 g mletého vepřového masa (nebo mix)
250 g kysaného zelí (překrájené)
1 větší cibule
3-4 brambory
3-4 stroužky česneku
2 lžíce hladké mouky
1 lžíce sádla
1 lžíce mleté papriky
0/5-1 lžička pálivé papriky
1,5-2 l vývaru nebo vody
kmín
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Na sádle orestujeme drobně nakrájenou cibuli s kmínem dozlatova. Přidáme maso a opékáme ze všech stran. Zasypeme paprikami, moukou a krátce opečeme. Zalijeme vývarem a přivedeme k varu.

  2. Vhodíme brambory nakrájené na kostky, sůl a prolisovaný česnek. Po asi pěti minutách přidáme zelí a dovaříme s občasným promícháním doměkka. Nakonec polévku dochutíme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!