Zeleninová gulášovka a ZV pečivo (Dělená strava podle LK - Zvířata)

Recepty, Polévky

Suroviny

Polévka:
1 cibule
2 stroužky česneku
1 lžíce mleté sladké papriky
250 g mletého hovězího masa
1/2 malé cukety
3 rajčata
1 lžíce majoránky
sůl
pepř
kmín
Pečivo:
250 g tvarohu ve vaničce
4 vajíčka
mořská sůl
bylinky
pepř
čtvrt lžičky sody

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji zpěníme krájenou cibuli, lisovaný česnek, papriku, mleté maso, podlijeme, osolíme, opepříme, okmínujeme a 20 min povaříme. Přidáme krájené cukety a rajčata a 10 min povaříme. Část zeleniny rozmixujeme tyčovým mixérem a tím polévku zahustíme. Přidáme majoránku, převaříme.

  2. Pečivo: Z bílků ušleháme sníh. Tvaroh smícháme se žloutky, solí, pepřem, bylinkami a sodou. Do této směsi pomalu vmícháme sníh. Na plechu vyloženém pečícím papírem tvoříme kolečka, sypeme kmínem a pečeme na 160-165 stupňů 15 minut. Použila jsem techniku laskonkovou. Vrchovatou lžíci těsta jsem lila do kulaté vykrajovací formičky, průměru 6,5 cm. Doporučuji dávku rozdělit napůl a péct okamžitě po zaplnění plechu. Namíchala jsem těsto z celé dávky (20 ks) a druhý, čekající plech se mi roztekl.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!