Tvarohový koláč z bílé čokolády
Recepty, MoučníkySuroviny
- Korpus:
- 200 g máslových sušenek
- 60-100 g másla
- Náplň:
- 200 g bílé čokolády (dala jsem 2×100 g)
- 500 g měkkého tvarohu
- 200 g zakysané smetany
- 250 g čerstvých malin
- 50 g želatinového ztužovače Dr. Oetker
Postup Tvarohový koláč z bílé čokolády
Postup přípravy receptu
-
Sušenky rozdrtíme pomocí válečku. Drobky smícháme s rozpuštěným máslem a namačkáme na dno formy o průměru 20 cm (já měla 23 cm). Necháme 15 minut chladit.
Do vodní lázně dáme misku s bílou čokoládou. Necháme rozpustit. Misku sundáme z ohně a necháme 10 minut zchladnout. Do mísy přidáme oba tvarohy, zakysanou smetanu a vše vyšleháme na hladký krém. Ještě připravíme želatinu. Celý obsah smícháme s 100 ml vlažné vody a metličkou šleháme 1/2 minuty. Želatinu přidáme do krému. Přidáme maliny tak, aby se trochu rozmačkaly a dodaly krému růžovou barvu.
Pomocí lžíce přendáme krém na sušenkový korpus, lehce uhladíme. Dáme alespoň na 4 hodiny do ledničky ztuhnout.
Před podáváním koláč můžeme ještě ozdobit dle vlastní fantazie.