Tvarohový koláč z bílé čokolády

Recepty, Moučníky

Suroviny

Korpus:
200 g máslových sušenek
60-100 g másla
Náplň:
200 g bílé čokolády (dala jsem 2×100 g)
500 g měkkého tvarohu
200 g zakysané smetany
250 g čerstvých malin
50 g želatinového ztužovače Dr. Oetker

Postup přípravy receptu

  1. Sušenky rozdrtíme pomocí válečku. Drobky smícháme s rozpuštěným máslem a namačkáme na dno formy o průměru 20 cm (já měla 23 cm). Necháme 15 minut chladit.

  2. Do vodní lázně dáme misku s bílou čokoládou. Necháme rozpustit. Misku sundáme z ohně a necháme 10 minut zchladnout. Do mísy přidáme oba tvarohy, zakysanou smetanu a vše vyšleháme na hladký krém. Ještě připravíme želatinu. Celý obsah smícháme s 100 ml vlažné vody a metličkou šleháme 1/2 minuty. Želatinu přidáme do krému. Přidáme maliny tak, aby se trochu rozmačkaly a dodaly krému růžovou barvu.

  3. Pomocí lžíce přendáme krém na sušenkový korpus, lehce uhladíme. Dáme alespoň na 4 hodiny do ledničky ztuhnout.

  4. Před podáváním koláč můžeme ještě ozdobit dle vlastní fantazie.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!