Kaše z máslových fazolí s kadeřávkem a medvědím česnekem

Recepty, Luštěniny

Suroviny

1 plechovka bílých máslových fazolí (400 g)
50 ml mléka
2 velké listy kadeřávku
asi 10 lístků medvědího česneku
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Fazole scedíme a propláchneme. Vložíme je do mixéru a spolu s mlékem rozmixujeme na hladkou kaši.

  2. Listy kadeřávku dobře omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Nasekaný kadeřávek vhodíme do rozehřáté pánve a asi 2 minuty promícháváme, až trochu zavadne a začne měknout.

  3. Do pánve přidáme fazolovou kaši, osolíme, opepříme a mícháme, až se vše spojí a prohřeje. Pak vypneme zdroj tepla a vmícháme nasekané lístky medvědího česneku. Podáváme jako přílohu k masu, u nás byla jako příloha ke grilovaným stejkovým žampiónům.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!