Kaše z máslových fazolí s kadeřávkem a medvědím česnekem
Recepty, LuštěninySuroviny
- 1 plechovka bílých máslových fazolí (400 g)
- 50 ml mléka
- 2 velké listy kadeřávku
- asi 10 lístků medvědího česneku
- sůl
- pepř
Postup Kaše z máslových fazolí s kadeřávkem a medvědím česnekem
Postup přípravy receptu
-
Fazole scedíme a propláchneme. Vložíme je do mixéru a spolu s mlékem rozmixujeme na hladkou kaši.
Listy kadeřávku dobře omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Nasekaný kadeřávek vhodíme do rozehřáté pánve a asi 2 minuty promícháváme, až trochu zavadne a začne měknout.
Do pánve přidáme fazolovou kaši, osolíme, opepříme a mícháme, až se vše spojí a prohřeje. Pak vypneme zdroj tepla a vmícháme nasekané lístky medvědího česneku. Podáváme jako přílohu k masu, u nás byla jako příloha ke grilovaným stejkovým žampiónům.