Krkovice na pivu, cibuli a česneku

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 plátky krkovice
4 cibule
1 palička česneku
0,3 l piva (světlé, nejlépe 12 Plzeň)
1 lžíce hladké mouky
sůl
pepř
3/4 l vývaru

Postup přípravy receptu

  1. Krkovici naklepat, osolit, opepřit. Na pekáč dát cibuli a česnek nasekaný na malé kousky, na to položit plátky krkovice, zalít vývarem a dát do trouby, přiklopené péct asi 45 minut.

  2. Když je maso skoro měkké, přelít pivem a bez přiklopení dopéct do měkka. Zaprášit hladkou moukou a nechat ještě propéct. Pokud je málo šťávy, dolít vývarem.

  3. Jako příloha je nejlepší chléb, ale i bramborový knedlík je skvělý.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!