Špagety s ančovičkou, olivami a bazalkou
Recepty, TěstovinySuroviny
- 4 stroužky česneku
- 7 lžic olivového oleje
- 2 hrsti černých vypeckovaných oliv
- 10 dkg ančoviček (v oleji)
- asi 20 malých rajčátek
- sůl
- hrubě mletý pepř
- 2 feferonky čerstvé nebo sušené
- 2 hrsti čerstvé bazalky (listů)
- Domácí špagety:
- 20 dkg semolinové mouky
- 2 vejce
- sůl
Postup Špagety s ančovičkou, olivami a bazalkou
Postup přípravy receptu
-
Na oleji krátce osmahnu na plátky nakrájený česnek, přidám nasekané feferonky, rajčata rozkrájená na půlky, olivy na půlky, ančovičky nakrájené na kousky. Vše chvíli podusím.
Osolím, opepřím a přidám nasekanou bazalku (pár listů si nechám na ozdobení), přimíchám uvařené špagety a servíruji. Můžete si na to dát i nějaký sýr. Při solení pozor, protože ančovičky jsou dost slané.