Špagety s ančovičkou, olivami a bazalkou

Recepty, Těstoviny

Suroviny

4 stroužky česneku
7 lžic olivového oleje
2 hrsti černých vypeckovaných oliv
10 dkg ančoviček (v oleji)
asi 20 malých rajčátek
sůl
hrubě mletý pepř
2 feferonky čerstvé nebo sušené
2 hrsti čerstvé bazalky (listů)
Domácí špagety:
20 dkg semolinové mouky
2 vejce
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji krátce osmahnu na plátky nakrájený česnek, přidám nasekané feferonky, rajčata rozkrájená na půlky, olivy na půlky, ančovičky nakrájené na kousky. Vše chvíli podusím.

  2. Osolím, opepřím a přidám nasekanou bazalku (pár listů si nechám na ozdobení), přimíchám uvařené špagety a servíruji. Můžete si na to dát i nějaký sýr. Při solení pozor, protože ančovičky jsou dost slané.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!