Špagetová dýně se žampiónovou omáčkou

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

1 špagetová dýně
1 cibule
100 g sušených rajčat v oleji
300 g žampiónů
1 lžíce solamylu
pepř
bazalka
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Celú neolúpanú špagetovú tekvicu uvaríme (v kuchte varím 20 minút od syčania ventilu, vypnem a nechám prechladnúť). Rozrežeme, vyberieme semienka a vidličkou dužinu vyšpagetujememe“ (vydlabeme vidličkou špagety). 500 g použijeme, zvyšok vyšpagetovanej dyne, ktorý nespotrebujeme, uskladníme v chladničke a použijeme na iné jedlo.

  2. Na oleji zo sušených paradajok orestujeme narezanú cibuľu, pridáme na menšie kúsky narezané paradajky a šampiňóny. Za stáleho miešania restujeme asi 3 min, potom osolíme, okoreníme a zalejeme horúcou vodou tesne pod povrch zmesi. Zakryjeme a dusíme 15 minút.

  3. V troche vody rozmiešame solamyl a zahustíme omáčku. Podľa potreby dokoreníme (omáčka by mala byť jemne korenená).

  4. Teplú vyšpagetovabú tekvicu naporcujeme na taniere a prelejeme omáčkou.

  5. Posypeme bazalkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!