Špagetová dýně s kuřecími játry

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

1 špagetová dýně (použijeme cca 300 g vařené)
kousek pórku
150 g kuřecích jater
300 g hrášku
150 ml smetany
pepř
bazalka
sůl
tvrdý syr na posypání

Postup přípravy receptu

  1. Celú neolúpanú špagetovú dyňu uvaríme (v kuchte varím malú dyňu cca 10 minút, od syčania ventilu, vypnem a nechám prechladnúť). Uvarenú špagetovú dyňu rozrežeme na polovicu, vyberieme semená a dužinu vidličkou vyšpagetujeme. Použijeme cca 300 g, zvyšok nám v chladničke vydrží niekoľko dní na iné jedlo.

  2. Na kolieska nakrájaný pór orestujeme na oleji. Pridáme narezanú pečeň a opražíme. Osolíme, okoreníme, pridáme sekanú bazalku, podlejeme 1 lyžicou vody a 3 minúty podusíme.

  3. Vlejeme smotanu a dusíme, kým zmes nezahustne.

  4. Šagetovú dyňu rozložíme na taniere a prelejeme pečeňovou omáčkou. Posypeme syrom a podávame.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!