Špagetová dýně s kuřecími játry
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 1 špagetová dýně (použijeme cca 300 g vařené)
- kousek pórku
- 150 g kuřecích jater
- 300 g hrášku
- 150 ml smetany
- pepř
- bazalka
- sůl
- tvrdý syr na posypání
Postup Špagetová dýně s kuřecími játry
Postup přípravy receptu
-
Celú neolúpanú špagetovú dyňu uvaríme (v kuchte varím malú dyňu cca 10 minút, od syčania ventilu, vypnem a nechám prechladnúť). Uvarenú špagetovú dyňu rozrežeme na polovicu, vyberieme semená a dužinu vidličkou vyšpagetujeme. Použijeme cca 300 g, zvyšok nám v chladničke vydrží niekoľko dní na iné jedlo.
Na kolieska nakrájaný pór orestujeme na oleji. Pridáme narezanú pečeň a opražíme. Osolíme, okoreníme, pridáme sekanú bazalku, podlejeme 1 lyžicou vody a 3 minúty podusíme.
Vlejeme smotanu a dusíme, kým zmes nezahustne.
Šagetovú dyňu rozložíme na taniere a prelejeme pečeňovou omáčkou. Posypeme syrom a podávame.