Špagetová dýně s ruskou omáčkou
Recepty, OmáčkySuroviny
- 1 špagetová dýně (použijeme cca 500 g uvařené špagetové dýně)
- 150 ml kysané smetany
- 100 g uvařené červené řepy
- 2 malé kyselé okurky
- 4 lžíce majonézy (dávam jogurtovou tatarku)
- 1 menší cibule
- 1 stroužek česneku
- 2 lžíce strouhaného křenu
- sůl
Postup Špagetová dýně s ruskou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Celú neolúpanú špagetovú dyňu uvaríme (v kuchte varím dyňu cca 20 minút, od syčania ventilu, vypnem a nechám prechladnúť). Uvarenú špagetovú dyňu rozrežeme na polovicu, vyberieme semená a dužinu vidličkou vyšpagetujeme. Použijeme cca 500 g, zvyšok nám v chladničke vydrží niekoľko dní na iné jedlo.
Cviklu a uhorky nakrájame na maličké kocôčky. Cibuľu a cesnak narežeme nadrobno.
Zmiešame cviklu, uhorky, cibuľu, cesnak so smotanou, majonézou a chrenom. Dosolíme.
Teplú uvarenú špagetovú dyňu dáme na taniere a prelejeme ruskou omáčkou. Ihneď podávame.