Špagetová dýně s ruskou omáčkou

Recepty, Omáčky

Suroviny

1 špagetová dýně (použijeme cca 500 g uvařené špagetové dýně)
150 ml kysané smetany
100 g uvařené červené řepy
2 malé kyselé okurky
4 lžíce majonézy (dávam jogurtovou tatarku)
1 menší cibule
1 stroužek česneku
2 lžíce strouhaného křenu
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Celú neolúpanú špagetovú dyňu uvaríme (v kuchte varím dyňu cca 20 minút, od syčania ventilu, vypnem a nechám prechladnúť). Uvarenú špagetovú dyňu rozrežeme na polovicu, vyberieme semená a dužinu vidličkou vyšpagetujeme. Použijeme cca 500 g, zvyšok nám v chladničke vydrží niekoľko dní na iné jedlo.

  2. Cviklu a uhorky nakrájame na maličké kocôčky. Cibuľu a cesnak narežeme nadrobno.

  3. Zmiešame cviklu, uhorky, cibuľu, cesnak so smotanou, majonézou a chrenom. Dosolíme.

  4. Teplú uvarenú špagetovú dyňu dáme na taniere a prelejeme ruskou omáčkou. Ihneď podávame.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!