Kotlety plněné Nivou na houbovém lůžku

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

3 vyšší kotlety s kostí (cca 2cm)
15 dkg Nivy
20 dkg čerstvých pevných hřibků
3 plné lžičky tatarky
3 lžičky sterilovaných kapií
sůl
olej
drcený kmín
3 snítky rozmarýnu

Postup přípravy receptu

  1. Maso opláchneme, osušíme a směrem ke kosti prořízneme kapsu. Poté naklepeme, obě vnitřní strany potřeme tatarkou, naplníme kousky Nivy a kapiemi s kapari, okraje sepneme párátky.

  2. Naplněné kapsy lehce osolíme, okmínujeme a zprudka orestujeme na troše oleje. Poté podlijeme horkou vodou cca 2 cm, zasypeme silnějšími plátky hub, přidáme rozmarýn a přikryté pečeme v troubě na 200°C cca 40 minut.

  3. Trocha náplně vyteče a smíchá se s výpekem, což zajistí výborný sos.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!