Jablečný / hruškový pohár

Recepty, Pro děti

Suroviny

1 kg jablek nebo hrušek, oloupaných a nastrouhaných
cukr krupice dle chuti
1 vanilkový pudink
citronová šťáva a kůra - nemusí být
skořice - mletá dle chuti - nemusí být
voda
lotus sušenky dle potřeby
šlehačka nebo zakysaná smetana

Postup přípravy receptu

  1. Hrubě nastrouhaná jablka nebo hrušky dáme do kastrolu, přidáme cca 1 dl vody, osladíme a dochutíme dle vlastní chuti a dle sladkosti jablek. Pokud jsou jablka hodně sladká, cukr můžeme vzhledem k sladkosti sušenek vynechat.

  2. Jablka (hrušky) podusíme pod poklicí za občasného promíchání na jablečné (hruškové) pyré, které zahustíme vanilkovým pudinkem, rozmíchaným v trošce studené vody za stálého míchání a necháme krátce provařit.

  3. Podušená jablka (hrušky) necháme částečně zchladnout, aby nám nepopraskaly sklenice či misky, ve kterých chceme poháry dělat.

  4. Mezitím rozdrtíme karamelové Lotus sušenky v mixéru nebo v misce, za použití například paličky na maso. Drť nemusí být úplně na prach.

  5. Po částečném zchladnutí ovocné směsi plníme střídavě nádoby na poháry rozdušenými jablky (hruškami) a sušenkovou drtí. Následně necháme proležet a zchladnout.

  6. Poháry podáváme dozdobené šlehačkou nebo zakysanou smetanou. Dozdobit můžeme kouskem citronu, špetkou skořice...


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!