Výborná domácí paštika
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 400 g játra (králičí)
- 200 g vepřových jater
- 2 menší cibule
- 2 stroužky česneku
- smetana ke šlehání 33%
- máslo
- olivový olej
- rybízová marmeláda
- koření - jalovec
- nové koření
- bobkový list
- tymián
- oregano
- majoránka
- provensálské koření
- sůl
- pepř
Postup Výborná domácí paštika
Postup přípravy receptu
-
Na pánvi rozpalte olivový olej, přidejte cibuli a prolisovaný česnek, poté směs jater pokrájených na kousky a koření. Tuto směs dusíme cca 30 min, dokud játra nezměknou. Solíme až na konec, aby játra neztvrdla.
Poté vyndáme z pánve kuličky jalovce, nového koření a bobkové listy a k játrům přilijeme půlku smetany ke šlehání a trochu másla, aby paštika pěkně ztuhla.
Směs z pánve přendáme do misky, ve které směs rozmixujeme tyčovým mixérem. Formu na paštiku vyložte potravinovou fólií, na dno dejte rybízovou marmeládu (aby marmeláda ztuhla, je dobré ji smíchat s želatinou). Na marmeládu přendáme rozmixovanou směs z jater, povrch uhladíme a zakryjeme potravinářskou fólií.
Paštiku necháme ztuhnout v lednici do druhého dne. Před servírováním vyklepneme paštiku z formy a podáváme s pečivem.