Smetanové kysané zelí s bramborami

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

500 g kysaného zelí
5-6 brambor
100 ml smetany na šlehání
1 cibule
2 lžíce cukru
2 lžíce hl. mouky
lžíce másla
mléko podle potřeby
sůl
pepř
3 kuličky nového koření
bobkový list
kmín

Postup přípravy receptu

  1. Oškrábané brambory nakrájíme na větší kousky a dáme vařit do vody se solí a kmínem. Zelí překrájíme na menší kousky. Dáme vařit i s nálevem a kořením do měkka. Necháme ho spíše dusit, aby tam nebylo moc vody. Občas promícháme.

  2. Na másle zpěníme nakrájenou cibuli. Zasypeme cukrem. Až se cukr rozpustí, přidáme mouku, krátce zarestujeme a zalijeme mlékem. Cibulovou jíšku přidáme k zelí a povaříme. Nakonec přilijeme smetanu.

  3. Uvařené brambory smícháme se zelím a dochutíme solí, pepřem, případně dosladíme. Podáváme jako bezmasé jídlo, ale určitě by se k tomu hodil třeba přírodní vepřový plátek.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!