Kuřecí smetanové karbanátky z trouby
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 500 g mletých stehenních řízků
- 150 ml smetany ke šlehání
- lžíce hořčice
- lžička mleté papriky (může být uzená)
- jarní cibulka (bílá část)
- 1/2 lžičky Vegety, kdo má rád (mám svou domácí)
- sůl
- pepř
- bylinky dle chuti (nemusí být)
- trochu oleje s paprikou na potření
Postup Kuřecí smetanové karbanátky z trouby
Postup přípravy receptu
-
Cibulku nakrájíme na drobné kousky. Všechny suroviny pořádně promícháme. Směs masa vezmeme do ruky a párkrát s ní bouchneme do misky. Maso se dobře spojí. Odložíme nejméně na hodinu do lednice.
Z odleželé směsi tvoříme mokrýma rukama karbanátky a uložíme je na plech s pečícím papírem. Potřeme olejem a pečeme na 200 st. 25-35 minut (podle velikosti). V polovině můžeme karbanátky otočit. Záleží na tom, jak vám peče trouba.