Kuřecí smetanové karbanátky z trouby

Recepty, Mleté maso

Suroviny

500 g mletých stehenních řízků
150 ml smetany ke šlehání
lžíce hořčice
lžička mleté papriky (může být uzená)
jarní cibulka (bílá část)
1/2 lžičky Vegety, kdo má rád (mám svou domácí)
sůl
pepř
bylinky dle chuti (nemusí být)
trochu oleje s paprikou na potření

Postup přípravy receptu

  1. Cibulku nakrájíme na drobné kousky. Všechny suroviny pořádně promícháme. Směs masa vezmeme do ruky a párkrát s ní bouchneme do misky. Maso se dobře spojí. Odložíme nejméně na hodinu do lednice.

  2. Z odleželé směsi tvoříme mokrýma rukama karbanátky a uložíme je na plech s pečícím papírem. Potřeme olejem a pečeme na 200 st. 25-35 minut (podle velikosti). V polovině můžeme karbanátky otočit. Záleží na tom, jak vám peče trouba.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!