Čína s ústřicovou omáčkou a bambusovými výhonky
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 800 g kuřecích prsíček
- 3 PL sterilovaných bambusových výhonků, pokrájených na nudličky
- 1/2 pórku
- 1 chilli paprička
- 2 PL sojové omáčky
- 1 PL ústřicové omáčky
- sůl
- pepř
- špetka kari koření
- 1 KL solamylu
- 100 ml vody (vývaru)
Postup Čína s ústřicovou omáčkou a bambusovými výhonky
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí prsa nakrájíme na větší proužky. V hlubší pánvi na rozpáleném oleji nejdříve osmahneme kuřecí kousky. Přidáme očištěný pokrájený pórek, bambusové výhonky a pokrájenou papričku, zbavenou semínek.
Vše osmahneme, přidáme špetku kari koření, sůl a pepř. Necháme chvilku podusit. V misce rozmícháme sojovou a ústřicovou omáčku se solamylem a 100 ml vody. Orestované kousky masa s pórkem a papričkou zalijeme touto směsí, dobře promícháme a necháme probublat. Podáváme s rýží.