Čína s ústřicovou omáčkou a bambusovými výhonky

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

800 g kuřecích prsíček
3 PL sterilovaných bambusových výhonků, pokrájených na nudličky
1/2 pórku
1 chilli paprička
2 PL sojové omáčky
1 PL ústřicové omáčky
sůl
pepř
špetka kari koření
1 KL solamylu
100 ml vody (vývaru)

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa nakrájíme na větší proužky. V hlubší pánvi na rozpáleném oleji nejdříve osmahneme kuřecí kousky. Přidáme očištěný pokrájený pórek, bambusové výhonky a pokrájenou papričku, zbavenou semínek.

  2. Vše osmahneme, přidáme špetku kari koření, sůl a pepř. Necháme chvilku podusit. V misce rozmícháme sojovou a ústřicovou omáčku se solamylem a 100 ml vody. Orestované kousky masa s pórkem a papričkou zalijeme touto směsí, dobře promícháme a necháme probublat. Podáváme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!