Tvarohové slepované cukroví, i DIA
Recepty, CukrovíSuroviny
- 125 g tvarohu
- 1 špetka sladidla, nejlépe stévie (množství podle chuti)
- 30 g kokosové mouky (rozmixovat strouhaný kokos)
- 70 g mouky polohrubé nebo hladké
- citronová kůra
- 1 špetka soli
- Na slepování:
- marmeláda vhodná pro diabetiky
Postup Tvarohové slepované cukroví, i DIA
Postup přípravy receptu
-
Z uvedených surovin zpracovat těsto (nejprve v míse promíchat vařečkou) a dát ho na chvíli (ale i přes noc) odpočinout do lednice.
Potom vyválet - nejsnadněji mezi dvěma foliemi (např. rozříznutý mikrotenový sáček), vykrajovat tvary, u části vykrojit středy.
Péct v troubě vyhřáté na 180°C cca 12 minut. Po vychladnutí slepovat marmeládou vhodnou pro diabetiky. Nakonec pocukrovat“ sladidlem nebo lze použít sladidlem oslazené sušené mléko.