Rybí burgery
Recepty, RybySuroviny
- 3 houskové bulky nebo kaiserky
- 3 kostky (filetky) rybího filé bez kostí (např. z tresky)
- sůl
- pepř mletý
- ingredience na trojobal
- olej
- 3 listy ledového salátu
- 1 větší rajče
- paprika - dle chuti
- cibule - dle chuti
- okurka salátová - dle chuti
- majonéza nebo jiná studená omáčka či dip
Postup Rybí burgery
Postup přípravy receptu
-
Každou porci rybího filé osolíme, opepříme a buď obalíme v trojobalu nebo pouze v hladké mouce, případně je necháme čistě přírodní a osmažíme z obou stran dozlatova.
Housky, bulky či kaiserky prokrojíme a řezné plochy nahřejeme na suché pánvi nebo je můžeme nahřát pod grilem či v troubě.
Do žemlí střídavě dle chuti vkládáme natrhané listy salátu, tence pokrájenou zeleninu dle vlastní chuti, vložíme do nich pochopitelně i porci smaženého rybího filé a dle chuti vrstvy dochutíme majonézou, či jinou studenou omáčkou či dipem.
Žemle před podáváním můžeme zpevnit zakrácenou špejlí s hrotem a podávat s patřičně velkým ubrouskem pro rychlou očistu, ale ani to není záruka toho, že nebudete mít alespoň kousek z burgerů na tričku nebo ve výstřihu.