Rybí burgery

Recepty, Ryby

Suroviny

3 houskové bulky nebo kaiserky
3 kostky (filetky) rybího filé bez kostí (např. z tresky)
sůl
pepř mletý
ingredience na trojobal
olej
3 listy ledového salátu
1 větší rajče
paprika - dle chuti
cibule - dle chuti
okurka salátová - dle chuti
majonéza nebo jiná studená omáčka či dip

Postup přípravy receptu

  1. Každou porci rybího filé osolíme, opepříme a buď obalíme v trojobalu nebo pouze v hladké mouce, případně je necháme čistě přírodní a osmažíme z obou stran dozlatova.

  2. Housky, bulky či kaiserky prokrojíme a řezné plochy nahřejeme na suché pánvi nebo je můžeme nahřát pod grilem či v troubě.

  3. Do žemlí střídavě dle chuti vkládáme natrhané listy salátu, tence pokrájenou zeleninu dle vlastní chuti, vložíme do nich pochopitelně i porci smaženého rybího filé a dle chuti vrstvy dochutíme majonézou, či jinou studenou omáčkou či dipem.

  4. Žemle před podáváním můžeme zpevnit zakrácenou špejlí s hrotem a podávat s patřičně velkým ubrouskem pro rychlou očistu, ale ani to není záruka toho, že nebudete mít alespoň kousek z burgerů na tričku nebo ve výstřihu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!