Rozmarýnový králík na houbách
Recepty, Jiné masoSuroviny
- Naporcovaný králík nebo králičí stehna (dle počtu osob)
- směs lesních hub (množství záleží na velikosti pekáče chce to velkou vrstvu)
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- cca 150-200 g slaniny
- snítky rozmarýnu
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- drcený kmín
- máslo na vymazání pekáče
Postup Rozmarýnový králík na houbách
Postup přípravy receptu
-
Porce králíka omyjeme, prošpikujeme slaninou, osolíme, opepříme a posypeme drceným kmínem.
Cibuli nakrájíme na céčka, česnek na plátky, houby a zbylou slaninu na kostičky. Vše promícháme, ochutíme solí, pepřem a drceným kmínem a rozprostřeme na dno máslem vymazaného pekáče.
Mezi houbovou směs vložíme s pravidelným rozestupem snítky rozmarýnu.
3. Na houbovou směs položíme porce králíka a na každý kus opět dáme snítku rozmarýnu.
Přiklopíme a pečeme v předehřáté troubě, až je králík měkký.
Před koncem pečení sundáme víko, odstraníme rozmarýn a za pravidelného přelévání výpekem dopečeme dozlatova. Kdyby zůstalo hodně vypečené vody z hub, králíka vyjmeme, pekáč dáme na sporák a šťávu zredukujeme dle vlastních požadavků.
Podáváme např. s karlovarským knedlíkem a špenátem.