Rozmarýnový králík na houbách

Recepty, Jiné maso

Suroviny

Naporcovaný králík nebo králičí stehna (dle počtu osob)
směs lesních hub (množství záleží na velikosti pekáče chce to velkou vrstvu)
1 cibule
3 stroužky česneku
cca 150-200 g slaniny
snítky rozmarýnu
sůl
čerstvě mletý pepř
drcený kmín
máslo na vymazání pekáče

Postup přípravy receptu

  1. Porce králíka omyjeme, prošpikujeme slaninou, osolíme, opepříme a posypeme drceným kmínem.

  2. Cibuli nakrájíme na céčka, česnek na plátky, houby a zbylou slaninu na kostičky. Vše promícháme, ochutíme solí, pepřem a drceným kmínem a rozprostřeme na dno máslem vymazaného pekáče.

  3. Mezi houbovou směs vložíme s pravidelným rozestupem snítky rozmarýnu.

  4. 3. Na houbovou směs položíme porce králíka a na každý kus opět dáme snítku rozmarýnu.

  5. Přiklopíme a pečeme v předehřáté troubě, až je králík měkký.

  6. Před koncem pečení sundáme víko, odstraníme rozmarýn a za pravidelného přelévání výpekem dopečeme dozlatova. Kdyby zůstalo hodně vypečené vody z hub, králíka vyjmeme, pekáč dáme na sporák a šťávu zredukujeme dle vlastních požadavků.

  7. Podáváme např. s karlovarským knedlíkem a špenátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!