Provensálský pangasius se zeleninou

Recepty, Ryby

Suroviny

2 filety pangasiuse
provensálské koření
koření na ryby
sůl,pepř, kmín
citronová šťáva
olej
cibule
2 stroužky česneku
1 rajče
1/2 cukety
1/2 brokolice
koření na gril. zeleninu
sůl
pepř
kmín

Postup přípravy receptu

  1. Filety pangase nakrájíme na proužky - z každé cca 6 ks. Osolíme, posypeme s jedné strany kořením na ryby, z druhé bylinkami. Můžeme dle chuti zakápnou citronem. Obalíme v hladké mouce a zprudka opečeme dozlatova na oleji.

  2. Dno zapékací mísy vymažeme olejem, lehce posypeme kořením na ryby + dle chuti pepřem a solí, kmínem, poklademe kousky pangase a posypeme bylinkami + solí, pepřem dle chuti.

  3. Takto připraveného pangase dáme péci do trouby(přiklopeného) na 15-20 min na cca 180°C.

  4. Mezitím na oleji zpěníme cibulku, přidáme na plátky/prolisovaný česnek, orestujeme a přisypeme zeleninu - cuketu na plátky, brokolici rozebranou na růžičky a pokrájenou a rajče na malé kousky. Posypeme kořením dle chuti, podlijeme vodou a dusíme doměkka.

  5. Pangase po 15 min vyndáme, odkryjeme, na jednotlivé kousky poklademe plátky másla, troubu přepneme na vrchní pečení a vrátíme zpět do trouby, aby se udělala zvrchu kůrčička. Můžeme ještě i posypat lehce moukou - kvůli krustičce. Servírujeme s bramborem a zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!