Provensálský pangasius se zeleninou
Recepty, RybySuroviny
- 2 filety pangasiuse
- provensálské koření
- koření na ryby
- sůl,pepř, kmín
- citronová šťáva
- olej
- cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 rajče
- 1/2 cukety
- 1/2 brokolice
- koření na gril. zeleninu
- sůl
- pepř
- kmín
Postup Provensálský pangasius se zeleninou
Postup přípravy receptu
-
Filety pangase nakrájíme na proužky - z každé cca 6 ks. Osolíme, posypeme s jedné strany kořením na ryby, z druhé bylinkami. Můžeme dle chuti zakápnou citronem. Obalíme v hladké mouce a zprudka opečeme dozlatova na oleji.
Dno zapékací mísy vymažeme olejem, lehce posypeme kořením na ryby + dle chuti pepřem a solí, kmínem, poklademe kousky pangase a posypeme bylinkami + solí, pepřem dle chuti.
Takto připraveného pangase dáme péci do trouby(přiklopeného) na 15-20 min na cca 180°C.
Mezitím na oleji zpěníme cibulku, přidáme na plátky/prolisovaný česnek, orestujeme a přisypeme zeleninu - cuketu na plátky, brokolici rozebranou na růžičky a pokrájenou a rajče na malé kousky. Posypeme kořením dle chuti, podlijeme vodou a dusíme doměkka.
Pangase po 15 min vyndáme, odkryjeme, na jednotlivé kousky poklademe plátky másla, troubu přepneme na vrchní pečení a vrátíme zpět do trouby, aby se udělala zvrchu kůrčička. Můžeme ještě i posypat lehce moukou - kvůli krustičce. Servírujeme s bramborem a zeleninou.