Kuřecí prsa s provensálským kořením
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 4 kuřecí prsa
- 1 menší šalotka
- 1 oranžová paprika
- 4 lžičky provensálského koření
- 7 snítek tymiánu
- 1 kostka zeleninového bujónu
- 1 PL rostlinného oleje
- 300 ml vody
Postup Kuřecí prsa s provensálským kořením
Postup přípravy receptu
-
Maso naklepeme a z obou stran důkladně posypeme provensálským kořením. Papriku omyjeme, odpeckujeme a nakrájíme na proužky, oloupanou šalotku nakrájíme na kolečka.
Na rozpáleném oleji maso rychle opečeme a položíme na nakrájenou šalotku do pekáčku. Přidáme papriku a koření.
Do výpeku z masa přidáme rozdrobenou kostku bujónu, podlijeme vodou, přivedeme do varu a tuto šťávu nalijeme na maso do pekáčku. Přikryjeme alobalem a dáme péct do předehřáté trouby na 180°C asi hodinu nebo dokud maso není měkké.