Růžová srdíčka s punčovou polevou
Recepty, CukrovíSuroviny
- 250g hl. mouky
- 250g másla nebo máslové Hery
- 125g moučkového cukru
- 1 vejce
- 3 malinové pudinkové prášky
- 2 lžíce mléka
- 1/2 kypřícího prášku
- Malinová marmeláda na slepení
- Dále:
- 180 g moučkového cukru
- 2 lžíce červeného sirupu (malina, lesní směs apod.)
- 3 lžíce rumu na polevu
Postup Růžová srdíčka s punčovou polevou
Postup přípravy receptu
-
Ze surovin vypracujeme hladké těsto, které dáme asi na dvě hodiny do lednice vychladit.
Pak vyválíme a vykrajujeme srdíčka, pokládáme je na plech s pečícím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě cca na 160°C 15min.
Po vychladnutí slepujeme marmeládou a potřeme polevou.
Tu připravíme smícháním cukru s rumem a sirupem. Je-li poleva tuhá, přidáme malinko rumu.