Růžová srdíčka s punčovou polevou

Recepty, Cukroví

Suroviny

250g hl. mouky
250g másla nebo máslové Hery
125g moučkového cukru
1 vejce
3 malinové pudinkové prášky
2 lžíce mléka
1/2 kypřícího prášku
Malinová marmeláda na slepení
Dále:
180 g moučkového cukru
2 lžíce červeného sirupu (malina, lesní směs apod.)
3 lžíce rumu na polevu

Postup přípravy receptu

  1. Ze surovin vypracujeme hladké těsto, které dáme asi na dvě hodiny do lednice vychladit.

  2. Pak vyválíme a vykrajujeme srdíčka, pokládáme je na plech s pečícím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě cca na 160°C 15min.

  3. Po vychladnutí slepujeme marmeládou a potřeme polevou.

  4. Tu připravíme smícháním cukru s rumem a sirupem. Je-li poleva tuhá, přidáme malinko rumu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!