Růžová líčka mladého býčka
Recepty, Pomalý hrnecSuroviny
- 500 g hovězích líček
- 150 ml růžového Portského vína
- 50 g slaniny
- 1 lžička kuliček růžového pepře
- 1 lžička zavařených brusinek (nemusí být)
- snítka rozmarýnu
- 2 lžíce demi-glace (hodně silného zredukovaného vývaru)
- 1 lžíce másla
- l lžíce mouky
- olej
- sůl
Postup Růžová líčka mladého býčka
Postup přípravy receptu
-
Na pánvi necháme zesklovatět slaninu, pokrájenou na kostičky.
Přidáme trošku oleje, vložíme maso a zprudka orestujeme, / kdo může nádobu z PH použít na sporáku, orestuje maso přímo v ní /.
Osolíme ho, podlijeme Portským, které necháme zčásti vyvařit.
Vše přendáme do Pomalého hrnce, mírně podlijeme vodou, přidáme demi-glace, pepř, snítku rozmarýnu, případně brusinky a necháme pomalit na High 4-5 hodin.
Máslo promneme s moukou, uděláme menší kuličky a cca hodinu před koncem je přidáme k masu, aby zahustily šťávu.