Zářivě růžová polévka

Recepty, Polévky

Suroviny

2 malé červené řepy
2 - 3 střední brambory
šťáva z 1/2 citronu
1-2 prolisované stroužky česneku
koriandr, římský kmín, sůl, pepř
250 ml kokosového mléka
čerstvá petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Obě řepy umístíme do menšího hrnce na pařáček na knedlíky a vaříme v páře do měkka, nebo je můžeme i upéct v troubě vyhřáté na 220°C. Oba postupy trvají asi hodinu, záleží na velikosti řep.

  2. Mezitím si oloupeme a na kostičky nakrájíme brambory do polévky, vložíme do jiného hrnce, zalijeme vodou a vaříme do měkka, poté scedíme.

  3. Když řepy trochu vychladnou, oloupeme slupku, nakrájíme na kostičky a přidáme k uvařeným bramborám. Dochutíme citronovou šťávou, česnekem, římským kmínem, koriandrem, pepřem a solí. Vše zalijeme kokosovým mlékem a ručním mixérem rozmixujeme dohladka. Přidáme tolik vody, dokud nedosáhneme požadované konzistence, kdo má rád opravdu husté polévky nemusí vodu přidávat vůbec. Nakonec polévku ohřejeme na požadovanou teplotu a můžeme ji servírovat ozdobenou čerstvou petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!