Bylinková vajíčka - na salát, tousty.....
Recepty, PředkrmyPostup Bylinková vajíčka - na salát, tousty.....
Postup přípravy receptu
-
Ustřihneme si potravinářskou folii 30x30 cm.
Vymažeme si hrníček olejem, do hrníčku rozprostřeme potravinářskou folii až na dno a zase vytřeme olejem folii.
Pak nasypeme různé bylinky a vklepneme vejce a uděláme baliček, na kterém uděláme uzel.
Do hrnce s vařící vodou vložíme balíček s vejcem a bylinkami a vaříme 4 minuty pod pokličkou.
Za 4 minuty jsou žloutky polotekuté.
Baliček vyjmeme a ustřihneme pod uzlem folii a vybalíme vajíčko, na které se přilepily bylinky.
Vajíčkem můžeme ozdobit zeleninový salát, nebo dát na obložený toust. Kdo nemá rád vejce na měkko, tak samozřejmě může vejce vařit déle.
Vejce posolíme a podáváme.