Pikantní pomazánka z červené čočky
Recepty, PomazánkySuroviny
- 200 g červené čočky
- 600 ml vody
- 5 lžic olivového oleje
- 2 stroužky česneku
- 1 cibule - nakrájená na kostičky
- 1 mrkev - nastrouhaná
- 1 citron - šťáva
- 1 lžička soli
- 1 lžička lahůdkového droždí
- kari
Postup Pikantní pomazánka z červené čočky
Postup přípravy receptu
-
Čočku propláchneme a necháme okapat.
Na oleji osmahneme cibuli, pak přidáme mrkev a za stálého míchání restujeme.
Přidáme prolisovaný česnek, sůl, kari a čočku.
Směs zalijeme vroucí vodou a pod pokličkou vaříme asi 20 minut při velmi nízké teplotě, občas zamícháme.
Pomazánku necháme vychladnout. Na závěr vmícháme citronovou šťávu, lahůdkové droždí a lžíci olivového oleje.