Pikantní pomazánka z červené čočky

Recepty, Pomazánky

Suroviny

200 g červené čočky
600 ml vody
5 lžic olivového oleje
2 stroužky česneku
1 cibule - nakrájená na kostičky
1 mrkev - nastrouhaná
1 citron - šťáva
1 lžička soli
1 lžička lahůdkového droždí
kari

Postup přípravy receptu

  1. Čočku propláchneme a necháme okapat.

  2. Na oleji osmahneme cibuli, pak přidáme mrkev a za stálého míchání restujeme.

  3. Přidáme prolisovaný česnek, sůl, kari a čočku.

  4. Směs zalijeme vroucí vodou a pod pokličkou vaříme asi 20 minut při velmi nízké teplotě, občas zamícháme.

  5. Pomazánku necháme vychladnout. Na závěr vmícháme citronovou šťávu, lahůdkové droždí a lžíci olivového oleje.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!