Srdíčkový cheesecake

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
185 g změklého másla
155 g krupicového cukru
2 vejce
150 g polohrubé mouky
2 KL prášku do pečiva
2 PL kakaa holandského typu
125 ml podmáslí
Cheesecake:
200 g čokoládových sušenek
80 g rozpuštěného másla
500 g krémového sýra (použila jsem Lučinu)
155 g krupicového cukru
250 ml smetany na šlehání
150 g bílé čokolády
2 PL horké vody
1 PL práškové želatiny
Poleva:
125 ml smetany na šlehání
200 g čokolády na vaření

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si připravíme piškot na srdíčka: Změklé máslo a krupicový cukr vyšleháme do pěny, postupně zašleháme vejce. Mouku promícháme s práškem do pečiva a kakaem a střídavě s podmáslím zašleháme do žloutkové směsi. Vylijeme do plechu cca 20 x30 cm, vyloženého pečicím papírem a upečeme v troubě vyhřáté na 180°C cca 15 minut. Necháme vychladnout a vykrájíme vykrajovačkou srdíčka o velikosti asi 7 cm.

  2. Připravíme si sušenkový korpus tak, že čokoládové sušenky rozmělníme v robotu a postupně přidáváme rozpuštěné máslo. Tuto hmotu natlačíme na dno chlebíčkové formy o vel 10x30cm, kterou jsme si před tím vyložili potravinářskou fólií. Necháme v lednici ztuhnout.

  3. Dvě lžíce horké vody zasypeme lžící práškové želatiny a necháme stát. Krémový sýr rozšleháme se smetanou (oboje musí mít pokojovou teplotu) a cukrem v hladkou hmotu, přišleháme ve vodní lázni rozpuštěnou bílou čokoládu (opatrně, pomalu rozpouštět, při přehřátí se ráda cuckuje!!). Do vodní lázně uložíme i předpřipravenou želatinu, rozpustíme a přišleháme do krému.

  4. Na vychladlý sušenkový korpus vylijeme polovinu krémové směsi, do středu uložíme, špičkou dolů, vykrájená srdíčka, pěkně těsně jedno za druhým, aby se mezi ně nedostal krém a zalijeme zbytkem krému. Uhladíme a uložíme ztuhnout do lednice.

  5. Na polevu přivedeme k varu smetanu na šlehání a přidáme nalámanou čokoládu na vaření. Mícháme, dokud poleva není hladká a lesklá.

  6. Vychlazený a ztuhlý dortík polijeme čokoládovou polevou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!