Císařská pochoutka
Recepty, MoučníkySuroviny
- 500 g loupaného hrachu
- 350 g moučkového cukru
- 1,5 l vody
- 1 vanilkový cukr
- tuk na vymazání formy
Postup Císařská pochoutka
Postup přípravy receptu
-
Hrách zalijeme vařící vodou a zvolna vaříme asi 2 hod.
Pěnu, která se při vaření tvoří odstraníme, ale hrách nemícháme.
Za 2 hod. kdy už bude z hrachu řídká kaše, přidáme cukry, směs promícháme, odstavíme a necháme trochu vychladnout.
Pak hmotu propasírujeme přes husté síto, dáme na nepřilnavou pánev a znovu za stálého míchání smažíme, dokud se část tekutiny neodpaří a hmota nezhoustne.
Libovolnou formu o výšce asi 3 cm vymažeme tukem, naplníme hmotou, uhladíme a přikryjeme alobalem.
Hmotu necháme ve formě 5 - 6 hod., nejlépe však přes noc v lednici.
Před podáváním ji z formy vyklopíme, rozkrájíme na kostky a ozdobíme.