Císařská pochoutka

Recepty, Moučníky

Suroviny

500 g loupaného hrachu
350 g moučkového cukru
1,5 l vody
1 vanilkový cukr
tuk na vymazání formy

Postup přípravy receptu

  1. Hrách zalijeme vařící vodou a zvolna vaříme asi 2 hod.

  2. Pěnu, která se při vaření tvoří odstraníme, ale hrách nemícháme.

  3. Za 2 hod. kdy už bude z hrachu řídká kaše, přidáme cukry, směs promícháme, odstavíme a necháme trochu vychladnout.

  4. Pak hmotu propasírujeme přes husté síto, dáme na nepřilnavou pánev a znovu za stálého míchání smažíme, dokud se část tekutiny neodpaří a hmota nezhoustne.

  5. Libovolnou formu o výšce asi 3 cm vymažeme tukem, naplníme hmotou, uhladíme a přikryjeme alobalem.

  6. Hmotu necháme ve formě 5 - 6 hod., nejlépe však přes noc v lednici.

  7. Před podáváním ji z formy vyklopíme, rozkrájíme na kostky a ozdobíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!